Nieuw platform met digitale cursussen

Wethouder Saskia Bruines opende vrijdag het nieuwe ArchimedesOpenContent.nl op het Edith Steincollege in Den Haag. Een platform met digitale cursussen die door studenten en docenten van de Hogeschool Utrecht zijn gemaakt. Ze worden gratis beschikbaar gesteld aan iedereen in het voortgezet onderwijs en het mbo.

Primeur voor 41 scholen in Den Haag        

De Haagse voortgezet onderwijs docenten die aangesloten zijn via De Rode Loper gaan er als eerste mee aan de slag. Vanaf nu kunnen alle onderwijsmakers in het hele land de site gebruiken en content toevoegen.

Innovatief

Wethouder Saskia Bruines opende het platform. ‘Archimedes Open Content is voor mij een prachtig voorbeeld van vernieuwing en samenwerken in het onderwijs. Verandering van lesprogramma's, het gebruik van digitale leermiddelen en andere vaardigheden van docenten zijn noodzakelijk om het onderwijs toekomstbestendig te maken. Met deze digitale open omgeving staan docenten zelf aan het roer van deze onderwijsvernieuwing.’        

Over ArchimedesOpenContent.nl    

Een platform van cursussen die door studenten en docenten van Instituut Archimedes/Hogeschool Utrecht zijn gemaakt. Ze worden gratis beschikbaar gesteld aan iedereen. Je kunt ze op thema’s zoeken en gebruiken in het voortgezet onderwijs en het mbo. Je kunt ze aanpassen, zodat de cursus goed in jouw onderwijs past. Ook kun je samen met collega’s, binnen en buiten je school, in de digitale omgeving, nieuwe cursussen ontwerpen en maken. 

Bekijk het kennismakingsfilmpje hieronder: