Jongeren leren ondernemen

Leerlingen uit het basis- en middelbaar onderwijs, maar ook op mbo, hbo en de universiteit leren ondernemen met de onderwijspakketten van Jong Ondernemen. Het doel van de lespakketten is om jongeren een ondernemende houding bij te brengen waardoor zij zich beter kunnen redden op de arbeidsmarkt.

Je eigen bedrijf runnen

 Vanaf schooljaar 2018-2019 ondersteunt Rabobank het mbo-programma ‘Student Company’ met bankrekeningen en online bankieren, want een bankrekening is essentieel voor elke startende ondernemer. Studenten starten in teamverband een eigen bedrijf dat ze zelf tot een succes kunnen maken. Studenten ervaren met dit programma wat het inhoudt om een eigen bedrijf te runnen. Al eerder werd het programma ‘Junior Company’ voor het voortgezet onderwijs ondersteund. In dit programma richtten leerlingen samen een eigen bedrijf op met echt producten en klanten.

Jaarlijks bereik van 80.000 jongeren

Jong Ondernemen is een stichting die al meer dan 25 jaar actuele ondernemingsprogramma’s voor de hele leerlijn verzorgd. Jongeren moeten de kans krijgen om hun ondernemende houding te ontwikkelen. Jaarlijks maken 80.000 jongeren deel uit van de programma’s. De ambitie is om in 2022 het bereik te vergroten naar minimaal een kwart miljoen scholieren en studenten, zodat iedere jongere minimaal één keer in zijn schoolcarrière kennis kan maken met ondernemerschap.

Kijk voor meer info over de lesprogramma’s op: https://www.jongondernemen.nl/ondernemerschapsprogrammas