Drone Cup voor scholen

In de Drone Cup komt de wereld van drones naar het basis en voortgezet onderwijs. Leerlingen bouwen, programmeren en leren vliegen met drones. Met behulp van Design Thinking worden er race obstakels ontworpen en in het echt gebouwd voor de drone race op school. Op 13 april 2018 is de landelijke finale: de Drone Cup Finals.

 

Week van de Drones

De Week van de Drones (9 t/m 13 april 2018) is de afsluiting van het eerste seizoen van de Drone Cup Finals. De Drone Cup Finals zijn gestart in september 2017 met ontwerpopdrachten waarin creatief denken en samenwerken intensief werden getraind en begeleid. In de eerste ontwerpopdracht moesten de leerlingen de drone aanpassen voor de competitie. Leerlingen onderzochten de mogelijkheden, rekening houdend met technische beperkingen, een maximum budget en de voorkeur van de leerlingen die gaan racen. De tweede ontwerpopdracht richtte zich op het bouwen van een obstakel voor de drone race competitie. De leerlingen maakten in teams een ontwerp (inclusief prototype) en het beste ontwerp werd in het echt gebouwd.

Drone Cup

In 2017 is de eerste Drone Cup georganiseerd, waar twee basisscholen in de regio Tilburg aan hebben meegedaan. Leerlingen uit groep 8 van BS de Doelakkers in Hilvarenbeek en 't Schrijverke in Goirle zijn aan de slag gegaan met het ontwerpen van obstakels, het bouwen van een Lego drone en het leren besturen van een mini drone. In een finale kwamen zij bij elkaar voor de eerste drone race tussen basisscholen in Nederland.

FutureSkillz begeleidt de competitie.