Augmented Reality brengt Breda tot leven

Op 4 oktober lanceerde Citymarketing Breda een bijzondere Augmented Reality Stadstour (AR). Met behulp van een gratis app maken bezoekers een reis door de tijd en komen alles te weten over de vele historische plekken van Breda.

Wat is Augmented Reality?

Augmented Reality (of AR) is een techniek die het mogelijk maakt een extra laag over de werkelijkheid heen te leggen. Terwijl je door het scherm van je smartphone of tablet naar de omgeving kijkt, wordt door middel van beeldanimaties en geluid gelijktijdig extra informatie op je scherm geprojecteerd.

Geschiedenis van Breda komt tot leven

De app met speciaal ontwikkelde AR-animaties en beelden neemt je mee door de geschiedenis van Breda. De app brengt je langs historische plekken met een bijzondere verhalen die ter plekke worden verteld. Op locatie, te vinden via GPS, komen historische gebouwen digitaal tot leven.

Innovatie

De app heeft een 2D en een 3D-kaart met diverse points of interest. Alleen ter plaatse kun je door een digitale laag en speciaal ontwikkelde floor- en image recognition alles zien, lezen en horen over historische locaties. Zo maak je, naast het zoeken naar informatie over plekken van de stad, ook op een leerzame manier gebruik van je mobiel. Met deze innovatieve app wil Citymarketing Breda de stad op een bijzondere manier op de kaart zetten.

De Breda AR Stadstour-app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play.