Deze maand in COS

8 juni 2017

Online influencers:
Studenten van de Hogeschool van Amsterdam onderzochten via een nepaccount op Instagram hoe een online influencer werkt en hadden binnen twee maanden tienduizend volgers. Hoe help je je leerlingen bewust te worden van de invloed van online bekendheden?

Plus:
Het Koninklijk Concertgebouworkest, uitgeverij Follow a Muse en de Fiep Westendorp Foundation introduceren de muzikale app Carnaval der Dieren, waarbij de illustraties van Fiep Westendorp via animatie over het beeld van de uitvoerende musici lopen. Bekijk ook de trailer via de COS Add On.

De inschrijving voor MediaMasters  2017/2018 is 1 juni gestart. We spreken met de mensen achter het mediawijsheidproject MediaMasters én met leerkracht en deelnemer Yvonne Beijering.

Social Impact Ventures heeft een flinke investering gedaan in het educatieve online platform Bomberbot. Bomberbot heeft als doel om leerlingen van 7 tot en met 13 jaar vaardig te maken in 21st century skills, zoals programmeren, en hen te leren begrijpen wat technologie en digitalisering betekent in de wereld om hen heen. Warner Philips van Social IV en Cristian Bello van Bomberbot vertellen over hun ambities voor het Nederlandse onderwijs.

En verder:
Kijk mij… voorlezen op film! ‘Toon trots het resultaat van leesvaardigheid!’
Hoe word je een Apple Teacher?
Persoonlijk leren bij Stichting Onderwijs Midden-Limburg
Digitaal toetsen: tips voor een succesvolle start

LEES GRATIS COS ADD ON
Meer magazine maar dan online met:

Spannend lesidee voor in de klas: hoe schrijf je je eigen thriller?
How to… werken met de beoordelingsprogramma’s Google Forms en Microsoft Forms.
Filmpjes bij de artikelen uit het magazine. Zie bijvoorbeeld de trailer van de app Carnaval der Dieren, Bomberbot in de praktijk, een Kijk mij voorlezen-filmpje en de werking van eduroam simpel uitgelegd. In de COS Add On ook leuke nieuwe educatieve apps gespot en tips voor op het digibord. Klik hier om de Add On te openen.

Plaats een bericht

Je moet ingelogd zijn om een bericht te kunnen plaatsen.

Bezoekadres:

Niels Bohrweg 123